top of page

NODREIX EL TEU ENTUSIASME! Què et fa vibrar?


L’entusiasme és allò que ens fa sentir vives, en sintonia amb la vida i els nostres desitjos.

Però hi ha moments de la vida en que la feina, les preocupacions quotidianes, la logística, les dificultats... sembla que apaguen aquesta flama. Quan això passa és molt més fàcil caure en l’apatia i deixar-nos portar per les rutines i les preocupacions, que acaben ocupant tot el nostre temps i espai. I si això passa, la vida es torna terriblement pesada. Ens quedem atrapades en la rutina, en totes les petites i grans tasques que “hem” de dur a terme. Fins que arriba un punt que comencem a qüestionar-nos, de veritat, si es així com volem viure.

I llavors ve la pregunta: i com ho faig?

A vegades la llosa que ens creem sembla tant pesada que no veiem la manera de sortir-ne.

Si despertem de nou l’entusiasme i la il·lusió, el camí es torna molt més fàcil i agraït. I es des d’aquesta motivació que comencem a posar perspectiva i a poder observar amb més distància la nostra vida, relativitzant i donant la importància oportuna a cada cosa.

Així que si estàs en un moment on t’anirà genial despertar el teu entusiasme de nou, et comparteixo un petit exercici. Pots fer la primera part en un momentet i si et ve de gust aprofundir una mica li dediques 10 minuts amb la segona part que et proposo.

Què et fa vibrar?

Infantesa

Tanca els ulls uns instants i et transportes a la teva infància en busca de la sensació d’entusiasme. Invoca un record en el que et senties viva, en el que estaves vibrant amb la vida. L’invoques i deixes que aparegui, sense esforç. Si et costa, segueix escoltant-te. Observa què estaves fent i com et senties. I ho escrius, per a recordar-ho sempre que vulguis.

Aquests records de la infantesa són l’essència del que ens fa vibrar. Són els primers contactes amb l’entusiasme, purs i nets. Des d’aquí has construït la teva manera de gaudir de la vida.

Adolescència

Fes exactament el mateix exercici, ara viatjant a la teva adolescència. Tanques els ulls i invoques una situació en la que et senties viva i plena.

Durant aquesta època començaves a construir-te i es desperta una nova manera de connectar amb el teu entusiasme.

Joventut (post-adolescència)

Un altre cop tanques els ulls, aquest cop sentint què et feia vibrar a la teva joventut.

En el procés de fer-te adulta segurament has anat descobrint noves experiències que et connecten amb la il·lusió i l’entusiasme. Recorda-les.

Ara, segurament tens 3 (o més) records en els que estaves connectada amb aquesta sensació. I segurament sents espurnes d’il·lusió dins teu. Respira aquesta sensació, deixa’t omplir per ella.

Et pots quedar aquí amb aquesta sensació, escriure el que has rememorat i mirar-ho de tant en quant per a connectar-hi de nou.

I també et recomano que ara, o a la que puguis, facis la segona part de l’exercici per a poder materialitzar l’entusiasme en el teu dia a dia. T’ocuparà uns 10 minuts només.

Full de ruta

Aquí tens una plantilla per a omplir (te la pots imprimir o copiar a la teva manera).

En la primera columna escrius una cosa que et fa vibrar, pots començar per la de la infantesa.

A la segona columna escrius quanta estona dediques actualment a aquesta activitat.

A la tercera columna escrius quanta estona li voldries dedicar actualment.

I si hi ha diferència entre el temps que li dediques i el que voldries, en la quarta columna pensa en un petit pas que pots fer per a augmentar-ho. És important que sigui petit, almenys al començament, perquè si els reptes són massa grans els veuràs inassequibles i se’t farà molt més difícil. Comença per detalls, coses que sentis que pots fer avui o aquesta setmana.

Et comparteixo un exemple amb una de les activitats que em desperten l’entusiasme a mi des de que era ben petita.

Pots omplir totes les línies que vulguis, amb tantes coses com et vingui de gust. Fins que trobis un número amb el que estiguis còmoda, que tampoc t’atabali amb masses coses a tenir en compte. Recorda que es per motivar-te, no per exigir-te!

Quan ho tinguis t’ho penges en un lloc on ho vegis i comences a fer els passos que t’has marcat. Feliç aventura!!

I si et ve de gust compartir els teus passos ho pots fer a comentaris, segur que inspires a les persones que ho llegeixin després!


bottom of page