top of page

Embarassada confinada - Capítol 3: Part respectat, part acompanyat

Tinc l’esperança de que el confinament total millori la situació i acceleri la tornada a la normalitat. La nostra petita a de néixer a finals de maig i confio que els avis i la família més propera la podrà conèixer de seguida, em trenca el cor pensar el contrari.

A aquestes altures del confinament ja disposem de classes online amb llevadores i per internet pots trobar molts recursos gratis. Sempre estaré molt agraïda a tots aquells professionals que han posat a disposició nostra xerrades informatives i material de manera gratuïta. Gràcies!

El confinament ens estava mostrant la millor versió de les persones fins que la notícia de que les mares haurem de parir soles en el nostre hospital ens cau com una galleda d’aigua freda. No hi havia comunicat oficial però sabíem de bona tinta que ho anaven a implementar en contra de les recomanacions de la OMS i del que passava a la major part d’hospitals del país. En aquest moment va passar una cosa preciosa. Les embarassades del confinament ens vam organitzar en un temps rècord i vam engegar una campanya per les xarxes socials. Les llevadores de l’hospital, que sempre es van mostrar contraries a la prohibició de que els acompanyants entressin al part, també van fer una feina increïble fent ressò d’aquesta notícia. Va ser molta la gent que ens va ajudar a difondre les nostres queixes per tota la xarxa, moltes gràcies! El resultat? Aquell mateix vespre l’hospital negava la mesura. Gràcies a la rapidesa amb la que vam actuar cap dona va haver de parir sense acompanyant. Ja us podeu imaginar com vam rebre la notícia, emocionades, orgulloses per la feina feta, immensament agraïdes per tot el suport rebut i amb una nova lliçó apresa: juntes som imparables.

bottom of page